Kampus

...

Çukurova Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenci Kayıt Heyecanı Başladı

Çukurova Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenci Kayıt Heyecanı Başladı

335 Yabancı Öğrenci ÇÜ’ye Kayıt Yaptıracak

 

Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) bu kez de yabancı öğrencilerin kayıt heyecanı vardı. Çeşitli ülkelerden eğitim için Türkiye’ye gelip, girdikleri sınavlarda başarı göstererek Çukurova Üniversitesi’ni tercih eden 335 yabancı uyruklu öğrenci üç gün boyunca kayıt yaptırabilecek. Ek yerleştirme işlemleri Eylül ayında yapılacak.

 

Çukurova Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi (ISO) tarafından koordine edilen kayıtlar Akif Kansu Toplantı Salonu’nda gerçekleştiriliyor. ISO ekibi, eğitim için Çukurova Üniversitesi’ni tercih eden yabancı uyruklu öğrencilerin kayıtlarının kısa zamanda ve sorunsuz yapılabilmesi için sabahın erken saatlerinde çalışmalarına başladı.

 

Tek Adreste, Bürokratik İşlemlere Takılmadan Kolay Kayıt

Yabancı öğrenci kayıt organizasyonu hakkında bilgi veren Kayıtlar, Tanıtım ve Organizasyondan Sorumlu Koordinatör Yüksek Mühendis Bahadır Çapar, bu yıl Çukurova Üniversitesi’ne 335 civarında yabancı öğrencinin kayıt için başvuruda bulunduğunu söyledi. Çapar, “3 gün sürecek kayıt maratonuna bugün başladık. Yapılan sınavlar sonucunda Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırma hakkı kazanan adaylar göç idaresinden öğrenci işleri masasına, vergi dairesinden uluslararası öğrenci ofisi kayıt masasına kadar birleşik bir entegre yapı içerisinde tek adreste, tek günde tüm akademik ve bürokratik kayıt işlemlerini tamamlayabilecek.” dedi.