Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Enstitülerinde Mezuniyet Heyecanı Vardı

Çukurova Üniversitesi Enstitülerinde Mezuniyet Heyecanı Vardı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2018-2019 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet törenleri başladı. Çukurova Üniversitesi Sağlık, Fen, sosyal Bilimler ve Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitülerinden mezun olan öğrenciler diplomalarını düzenlene törenle alarak keplerini havaya fırlattı.

 

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, enstitü müdürleri, dekanlar, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören açılış konuşmalarıyla devam etti.

 

548 Doktora ve Yüksek Lisans Öğrencisi Mezun Oldu

Enstitü Müdürleri adına Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Gök konuşma yaparak 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında enstitülerden 400 yüksek lisans, 148 doktora olmak üzere toplam 548 öğrencinin diplomalarını almaya hak kazandığını söyledi.

 

Prof. Dr. Kibar: “Bu Güne Kadar 17.162 Lisansüstü Diplomalı Mezun Kazandırdık.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Enstitülerin kurulmuş oldukları 1982 yılından beri ülkemizin gelişmesinde öncü rol oynayan üniversitelere, özel sektöre ve kamu kuruluşlarına 14.183 yüksek lisans, 2.979 doktora olmak üzere toplam 17.162 lisansüstü diplomalı mezun kazandırdığını söyledi. Prof. Dr. Kibar ayrıca, Çukurova Üniversitesi Bilimsel Araştırma Yönergesi destekleme ilkelerinde yapılan değişikliklerle son iki yıl içinde tez proje desteklerinde %40’a varan artışlar yaptıklarını ifade ederek, öğretim üyeleri için de yapılan yayın puanına bağlı olarak proje ek destek limitlerini önemli oranlarda artırdıklarını söyledi.

 

Doktora Yeminin Ardından Diplomalarını Alan Öğrenciler Keplerini Havaya Fırlattı

Açılış konuşmalarının ardından Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğrencileri bir dinleti sundu. Dinletinin ardından mezun olan öğrenciler hep birlikte sahneye çıkarak Prof. Dr. Beşir Şahin önderliğinde doktora yemini etti. Doktora programlarını tamamlayan mezunlar ile tezli ve tezsiz yüksek lisans programını tamamlayan mezunlara danışman öğretim üyelerinin diplomalarını vermesinin ardından öğrenciler keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.