Bilim

...

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Adana Sağlık Festivali’ne Bilimsel ve Sosyal Katkı

Çukurova Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden Adana Sağlık Festivali’ne Bilimsel ve Sosyal Katkı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri Adana Valiliği bünyesinde yürütülen Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında bu yıl ilki gerçekleştirilen festivale kendilerine ayrılan stantlarında katkı sağladılar.

 

ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nuran Öğülener, Eczacılık Fakültesi Dekan Yardımcısı H. Sinem Büyüknacar ve Dr. Öğretim Üyesi Tuba Şerbetçi’nin organizasyonu ile Eczacılık Fakültesi öğrencileri etkinliklerde aktif rol aldılar.

Festival kapsamında Eczacılık Fakültesi öğrencileri sosyal sorumluluk proje dersleri kapsamında daha önce hazırladıkları “Açılın Ben Eczacıyım”, “Hayata Evet De!”, “Akıllı Çocuk İlacını Akılcı Kullanır” adlı 3 farklı çocuk oyunu gösterilerini sundular.

ÇÜ Eczacılık Fakültesi Kahraman Eczacılar Grubu kendi tasarladıkları “Açılın Ben Eczacıyım” isimli boyama kitaplarını gösterileri sonrasında çocuklara hediye ettiler. Eczacılık Fakültesi 3. sınıf öğrencilerinden G. Eylül İlkar “Akılcı İlaç Kullanımında Eczacının Rolü” isimli sunumu gerçekleştirdi.

 

Prof. Dr. Öğülener: “Öğrencilerin İletişim Becerisi Kazanmalarını Önemsiyoruz.”

ÇÜ Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Öğülener, fakülte yönetimi olarak, toplum sağılığına ait döngüde sağlık danışmanı olarak yer alacak öğrencilerinin toplum sağlığına karşı bir sorumluluk bilinci ve iletişim becerisi kazanmalarını çok önemsediklerini belirtti.

Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin bilimsel ve sosyal etkinlikleri festival katılımcılarından yoğun ilgi ve beğeni aldı.