Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Sağlık Festivaline Damga Vurdu

Çukurova Üniversitesi Sağlık Festivaline Damga Vurdu

Çukurova Üniversitesi Stantları, Festivalde En Çok Ziyaret Edilen Stantlar Arasında Yer Aldı.

 

Adana Valiliği bünyesinde yürütülen, Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında düzenlenen 1. Adana Sağlık Festivali TUYAP Fuar alanında başladı. Çukurova Üniversitesi de Sağlık Festivalinde kurduğu stantlarla yerini aldı.

 

Adana'nın stratejik konumu gereği ürettiği sağlık hizmetleri yelpazesini çeşitli illere, bölgelere ve ülkelere, çeşitli sektörlerde sunmak ve Adana'yı komşu ülkelerin de tercih ettiği bir destinasyon haline getirmek amacıyla ‘Sağlık Turizmi'nden istenilen payı alabilmesini sağlamayı hedefleyen Sağlık Festivali açıldı. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılış törenine Vali Mahmut Demirtaş ve eşi Beyhan Demirtaş’ın yanı sıra Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ile kent protokolü katıldı.

Güney Adana Kalkınma Programı’nın tanıtım video gösterimi ile başlayan program, sağlık çalışanlarından oluşan koronun izleyenlere sunduğu müzik dinletisi ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

 

Vali Demirtaş: “İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın.”

Programda Güney Adana Kalkınma Programı animasyon filmi gösteriminden sonra konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Türkiye’nin ve Adana’nın dört bir yanında insan hayatını her türlü duygu ve düşüncenin üzerinde tutarak hizmet sunan tüm doktorların ve sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlayarak sözlerine başladı.

İnancımız ve medeniyetimizin “insanı yaşat ki devlet yaşasın” dediğini hatırlatan Vali Demirtaş, “Güney Adana Kalkınma Programı ile insanımızı baş tacı ediyor; sağlık festivalimizle de en büyük devletin, sağlık olduğunu herkese anlatmaya gayret gösteriyoruz. ‘‘dedi.

Bununla birlikte sağlık ihtiyaçlarının giderilmesinin ve hizmetlerin etkin ve yaygın bir biçimde karşılanmasının sosyal devlet olmanın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunun altını çizen Vali Demirtaş, ‘‘Son 17 yılda sağlık sektöründe gerçekleştirilen yatırımlar sosyal devlet olmanın ve sağlıkta yaşanan değişimle dönüşümün en büyük ispatıdır.” şeklinde konuştu.

 

Çukurova Üniversitesi Stantları En Çok İlgi Gören Stantlar Arasındaydı.

Konuşmaların ardından Vali Demirtaş, protokol üyeleri ile birlikte açılış kurdelesini keserek Adana Sağlık Festivali’ni tüm Adanalıların ziyaretine açtı. Çukurova Üniversitesi de Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Organ Nakli Araştırma Ve Uygulama Merkezi, Sağlıklı Yaşam Ve Spor Bilimleri Araştırma Ve Uygulama Merkezi, Sağlık Öğrencileri Kulübü ve Kansere Gülümse Kulübü ve birçok sağlık temalı öğrenci kulübü ile stant açarak festivale katılanlara hizmet verdi.

 

Öğrenciler Katılımcıların Şeker, Tansiyon ve Benzeri Ölçümlerini Yaptı.

Çukurova Üniversitesi’ndeki stantlarda görevli akademisyenler, öğrenciler ve personeller, kendi alanlarındaki konularda bilgilendirici çalışmalar yaparak katılımcıların yoğun ilgisini gördü. Ayrıca Çukurova Üniversitesi stantlarında eğitimlerde kullanılan maketler ve teçhizatlar da katılımcılara sergilendi.

Tıp Ve Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokullu öğrencileri fuar katılımcılarının tansiyon, şeker ve benzeri ölçümlerini de yaparak fuarda en çok ziyaret edilen stantlar arasında yer aldı.