Bilim

...

ÇÜ Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Ana Bilim Dalı’nın Akredite Başarısı…

ÇÜ Balcalı Hastanesi Kadın Hastalıkları Ve Doğum Ana Bilim Dalı’nın Akredite Başarısı…

Avrupa Dernekleri Tarafından Son 2 Ayda 2 Kere Akredite Edildi…

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi bünyesinde hizmet veren ana bilim dalları son yıllarda ulusal ve uluslararası dernek ile kuruluşlar tarafından çeşitli alanlarda akredite ediliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı da Avrupa Dernekleri tarafından son 2 ay içinde 2 kere akredite edilerek bu alanda önemli bir başarıya imza attı. 

 

Bu amaçla Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’nda bir tören düzenlendi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ile Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Tunay Sarpel, Prof. Dr. Ufuk Özgü Mete, Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal,  Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, bölüm hocaları ile diğer ana bilim dallarından akademisyenler katıldı.

 

Törende konuşan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Vardar, akreditasyon çalışmalarının ve alınan belgelerin son derece değerli olduğunun altını çizdi. Prof. Dr. Vardar, İlk değerlendirme ve denetleme ziyaretinin 7 Eylül 2018 de EBCOG (European Board and College of Obstetrics and Gynecology) yani Avrupa Kadın Doğum Bordu tarafından Kadın Hastalıkları ve Anabilim Dalını değerlendirmek amacıyla yapıldığını ve anabilim dalının uzmanlık eğitim kalitesi yönünden Avrupa standartlarında bulunup ve akredite edildiğini vurguladı. 

 

Prof. Dr. Vardar: “Akreditasyon İki Yıllık Uyum Süreci Sonunda Gerçekleşti.”

Prof. Dr. Vardar, EBCOG akreditasyonu sonucu kadın doğum anabilim dalının verilen uzmanlık eğitiminin Avrupa standartlarında olduğu tescillendiğini de belirtti. Akreditasyonun iki yıllık bir uyum süreci sonunda gerçekleştiğine dikkati çeken Prof. Dr. Vardar, sözlerini şöyle sürdürdü “Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı yaklaşık 2 yıl önce EBCOG a akreditasyon için başvurmuş ve aradan geçen süre zarfında uzmanlık eğitimi standartlarınızı EBCOG kriterlerine yükseltmek amacıyla yoğun bir çaba göstererek verilen uzmanlık eğitim kalitemizi önemli ölçüde arttırmıştır. Bu akreditasyonu alarak Kadın Doğum Anabilim Dalı’nda Avrupa standartlarında kadın doğum uzmanı yetiştirdiğimiz tescil edilmiş oldu”

 

“Avrupa Ayarında Akreditasyonlar Hastane Bünyesinde Bir İlki Teşkil Ediyor.”

Prof. Dr.Mehmet Ali Vardar, yine Ekim ayının başında Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalının bir alt bölümü olan Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalının, Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği (ESGO) (European Society of Gynecologic Oncology) tarafından yapılan değerlendirme ziyaretinden sonra jinekolojik onkoloji yan dal uzmanlığı kalitesi yönünden akredite edilerek Bilim Dalında verilen hizmet ve yan dal uzmanlık eğitimin Avrupa standartlarında olduğunun onaylandığını söyledi.

Prof. Dr. Vardar ayrıca bundan sonra Jinekolojik Onkoloji Bilim Dalında yandal uzmanlığı yaparak jinekolog onkolog olmaya hak kazanan herkesin bu uzmanlığının tüm Avrupa da tanınacağını ve geçerli olacağını, ayrıca Avrupa Jinekolojik Onkoloji Derneği tarafından belirlenen yabancı adayların bilim dalında uzmanlık eğiti alabileceklerini, Avrupa ayarında bu akreditasyonların hastane bünyesinde bir ilki teşkil ettiğini sözlerine ekledi.

 

Prof. Dr. İnal: “Akreditasyon Belgeleri Hastane Hizmet Kalitesini Yükseltiyor.”

ÇÜ Balcalı Hastanesi Başhakemi Prof. Dr. Tamer Cevat İnal da yaptığı konuşmada alınan bu akreditasyon belgelerinin hastane hizmet kalitesini son derece yükselttiğini, bu amaçla diğer bölümlerde de bu çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti.

 

Prof. Dr. Özbarlas: “Çalışmalara Fakülte Olarak Desteğimiz Sürecek.”

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Özbarlas ise, fakülte olarak bu tür akreditasyon çalışmalarına ellerinden gelen tüm desteği verdiklerini ifade ederek, bu desteklerinde meyvesini aldıklarını görmenin mutluluğunu yaşadıklarının altını çizdi. Prof. Dr. Özbarlas, çalışmalara desteklerinin süreceğini ifade etti.

 

 

Prof. Dr. Kibar: Amacımız Tüm Fakülteler Ve Programlarımızın Akreditasyon Sertifikasına Sahip Olması.”

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, alınan akreditasyon belgelerinin tüm Avrupa’da tanınıp geçerli olacağını belirterek, bu iki akreditasyonu da çok önemli bulduğunu ve başarılarından dolayı emeği geçen tüm arkadaşlarını tebrik ettiğini söyledi.

Prof. Dr. Kibar, Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından reakredita edilen ÇÜ Tıp Fakültesi’nin 2.000’e yaklaşan öğrencisi, 450’ye ulaşan uzmanlık öğrencisiyle Çukurova Üniversitesi’nin önemli ve en gelişmiş fakültelerinden biri olduğuna dikkati çekerek, “Bilindiği gibi akreditasyon bir dış değerlendirici kurum tarafından belirli bir alanda önceden belirlenmiş, akademik ve alana özgü standartların bir yükseköğretim programı tarafından karşılanıp karşılanmadığını ölçen değerlendirme ve dış kalite sürecidir. Bir başka değişle, akreditasyon yüksek öğretim kurumunun eğitim ve öğretimine yönelik, değerlendirici kuruluşun kullandığı ölçütler dahilinde verilen bir yeterlilik belgesidir.” açıklamasında bulundu.

Rektör Prof. Dr. Kibar amaçlarının, Üniversitede ki tüm fakülteler ve tüm programların akreditasyon sertifikasına sahip olması ve üniversitenin kalitesinin artması olduğunu sözlerine ekleyerek, Tıp Fakültesi’nin de bu amaçla nitelikli insan gücü yetiştirmede görevini yerine sonuna kadar getirdiğine işaret etti.