Bilim

...

Çukurova Üniversitesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayiine Mühendisler Yetiştirecek

Çukurova Üniversitesi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayiine Mühendisler Yetiştirecek

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii “Stajyer Mühendis Programı” Kapsamında Çukurova Üniversitesi’yle Protokol İmzaladı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) arasında “Stajyer Mühendis Programı” kapsamında protokol imzalandı.

 

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da aralarında bulunduğu 20 üniversite Rektörü, Kredi ve Yurtlar Kurumu temsilcisi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Oğuz Borat ve Genel Müdür Prof. Dr. Temel Kotil’in de aralarında bulunduğu törende Çukurova Üniversitesi adına protokole Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar imza attı.

 

Çukurova Üniversiteli Öğrenciler Stajyer Mühendis Olarak Çalışacak.

Yetkin mühendisler yetiştirmeyi ve üniversite sanayi işbirlikleri kapsamında yeni yetenekleri eğitimleri sırasında kazanmayı amaçlayan program için bu yıl toplamda yaklaşık 1000 öğrencinin programa alınması planlanıyor.

Yerlileşme ve millileşmede genç mühendisleri bir an önce hazır etmek, genç mühendislerden en kısa sürede verim almak ve yarının projelerinin gerçekleşmesini en kısa sürede sağlamak hedefiyle Türk üniversitelerinden yetişen en parlak öğrencilere ulaşan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, “Stajyer Mühendis Programı”yla Çukurova Üniversitesi’nde yetişen gençlere istihdam alanı sunacak.

 

Stajyer Mühendis Programı Nedir?

Konuyla ilgili açıklama yapan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, programa üniversitelerin 3. veya 4. sınıflarında makine, elektrik-elektronik/haberleşme, havacılık, uçak, uzay, endüstri, bilgisayar, metalürji ve malzeme, kimya, mekatronik mühendisliği başta olmak üzere ihtiyaç duyulan bölümlerden öğrencilerin katılabileceğini söyledi.

 

“Öğrenciler Çalıştıkları Süre Boyunca Üniversiteleri Tarafından Sigortalanacak.”

Stajyer mühendis olarak çalışacak adayların haftada en az 1 tam gün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii ‘de çalışacağının altını çizen Prof. Dr. Kibar şirketin faaliyet göstermediği şehirlerde ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii mühendislerinin üniversitelere giderek öğrencilerle çalışmalar yürüteceğini bildirdi. Öğrencilerin çalıştıkları süre boyunca üniversiteleri tarafından sigortalanarak Kredi ve Yurtlar Kurumu imkânlarından faydalanacağını da belirten Prof. Dr. Kibar ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii çalışmaları için de ücret ödeneceğini söyledi.