Kampus

...

5. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

5. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) tarafından organize edilen 5. Sanayi Odaklı Öğrenci Projeleri Yarışması tamamlandı. Düzenlenen törenler ödüller sahiplerini buldu.

 

AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleşen törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. Neslihan Boyan, MYO Müdürü Prof. Dr. Nazım Aksaker, AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

 

52 Proje Yarıştı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını yapan MYO Müdürü Prof. Dr. Aksaker, elektrik elektronik teknolojisi, tekstil teknolojisi, makine ve coğrafi bilgi sistemleri bölümünden 52 projenin yarıştığını hatırlatarak dereceye giren öğrencilere başarılar diledi.

AOSB Bölge Başkanlığı Müdürü Akpınar ise bu yıl 5.’si düzenlenen yarışmanın önemine dikkati çekerek, “2019’da ilkini gerçekleştirdiğimiz yarışmamız vesilesiyle gelecekte bu topraklarda bir şeyler inşa edecek zihinleri görmek çok değerli” dedi

Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ise, üniversite-sanayi işbirliğinin hem bölgemiz hem de ülkemiz açısından önemine vurgu yaparak, “Üniversite-Sanayi İşbirliğimizi biraz daha ileriye götürerek üniversite–sanayi ve toplum işbirliğine dönüştürmek hedeflerimiz arasında. Bilgiyi üretime dönüştürmek amacıyla bölge sanayisi ile geliştirdiğimiz işbirliği çalışmalarımız ve öğrencilerimizin öğrenimleri süresince sanayide geçirecekleri süreyi arttırmak için AOSB Müdürlüğü ve bünyesindeki işletmelerle protokollerimiz devam ediyor” dedi.

 

Dereceye Giren Öğrencilere Ödülleri Verildi

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz ve Prof. Dr. Neslihan Boyan’ın yarışmaya destek olan sponsorlara teşekkür plaketi vermesinin ardından dereceye girenler açıklandı.

Yarışmada birincilik ödülünü “Kablosuz ses transferi” projesiyle Tolga Kocalar, “Konumsal paket tanıma” projesiyle Yusuf açıkgöz, Fahri Çetin’in projeleri ikincilik alırken, “Otomatik basınç ayarlı damlama sulama sistemleri denetleyicisi” projesiyle Sadettin Sefa Sallan, Rıfat Can Tufan ve Bedran Tüner’in projeleri de üçüncü oldu.

Mansiyon ödülünü de “Elektrikli bisiklet” projesiyle Abdullah Tekin Kasap, Onur Hasan Tekin ve Hilmi Burak Şahin’in projeleri kazandı. Etkinlik anı fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.