Bilim

Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanları Akademik Başarılarına Yenilerini Ekliyor

Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Mutlu Kurban, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen  ‘3. Ulusal Sanayi Odaklı Ar-Ge ve İnovasyon Proje Yarışması’nda Akademisyen/Lisansüstü Mezun kategorisinde derece elde etti.

Türkiye çapında Akademik/Lisansüstü Mezun – Lisans Mezun / Lisansüstü Öğrenci ve Lisans Öğrenci kategorilerinde toplam 191 başvurunun yapıldığı yarışmada ulusal çapta 68 farklı üniversiteden başvurular toplandı.

ÇÜ Bilim İnsani Dr. Kurban, 80 Bin TL Ödülü Kazandı

Projelerin değerlendirilmesi konusunda uzman akademisyenler ve ilgili firma temsilcileri tarafından kör hakem etik kurallarına uygun olarak yapılarak, hakemlerin puanlamaları sonucunda dereceye giren yarışmacılar belirlendi.

Gerçekleştirilen puanlamalar sonucunda Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulundan Öğr. Gör. Dr. Mutlu Kurban, tekstil alanında 80 bin tl ödül kazandı.

Ödül töreni, 09 Mayıs 2023 tarihinde AOSB Bölge Müdürlüğü Seyhan Salonu’nda gerçekleştirilecek.