Kampus

...

Rektör Prof. Dr. Tuncel’den, Hastanede Yatarak Tedavi Gören Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

Rektör Prof. Dr. Tuncel’den, Hastanede Yatarak Tedavi Gören Çocuklara 23 Nisan Sürprizi

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ek hizmet binasında yatarak tedavi gören çocukları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle ziyaret ederek hediyeler verdi. Prof. Dr. Tuncel, çocukların barış dolu bir dünyada sağlıklı yaşamaları temennisiyle, tüm dünya çocuklarının bu özel gününü kutladı.

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel yatarak tedavi gören çocuklara yaptığı ziyarette, onlarla tek tek ilgilendi, aileleri ile sohbet etti.

 

Prof. Dr. Tuncel: “Çocuklarımızın Bir Gülüşü Dünyaya Bedel”

Koşullar ne olursa olsun, çocukların sağlığı için tüm sağlık profesyonelleri ile 7-24 hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Adanamızın da de aralarında bulunduğu 11 şehrimiz maalesef 6 Şubat’ta yaşanan depremler tüm toplumumuzu etkilediği gibi çocuklarımızı da derinden yaraladı. Hepsinin acısını kalbimizde derinden hissediyor, onların acısını biraz olsun dindirebilmek ve yaralarımızı birlikte sarabilmek için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çünkü çocuklarımızın bir gülüşü dünyaya bedel” dedi.

 

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilmiş tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yatarak hastanede geçirmek zorunda olan çocukları her yıl olduğu gibi bu yıl da yalnız bırakmak istemediklerini ifade eden Prof. Dr. Meryem Tuncel, “Geleceğimiz olan çocuklarımızı koruyup kollamak, onların sağlıklı birer birey olarak hayatlarına devam etmelerini sağlamak biz hekimler başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin en büyük görevi. Bu vesile ile sağlığı bize emanet edilen kıymetli çocuklarımız başta olmak üzere tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, hepsini sevgiyle kucaklıyorum.” dedi.