Bilim

...

Çukurova Üniversitesi “Sektör Kampüste” Programının Paydaşları Arasında Yer Aldı

Çukurova Üniversitesi “Sektör Kampüste” Programının Paydaşları Arasında Yer Aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teknoloji ekosisteminin birikimlerini öğrenciler ile buluşturmak amacıyla hayata geçirilen “Sektör Kampüste” programının tanıtım töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi. Tören kapsamında Program paydaşları arasında yer alan Çukurova Üniversitesi ile Cezeri Yapay Zekâ Robotik Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında protokol imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın program hakkında bilgiler verdiği tanıtım toplantısında “Sektör Kampüste” programı kapsamında paydaş üniversiteler ile firmalar arasında işbirliği protokolleri imzalandı.

Protokoller kapsamında Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan ile havacılık mühendisliği ile yapay zekâ teknolojilerini bir araya getirerek, yüksek teknolojik ve bilişsel sistemler geliştirmek üzere çalışmalar yapan Cezeri Yapay Zekâ Robotik Teknolojileri Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında protokol imzalandı. Bu program çerçevesinde, Çukurova Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Cenk Şahin’in koordinatörlüğünde Cezeri Firması tarafından “Yapay Zekâya Giriş” dersi 2022/2023 Bahar dönemde ilk kez verilmeye başlandı.

 

Tören anı fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.