Kampus

...

Çukurova Üniversitesi ile Gönüllü Veterinerlerden Hataylı Hayvan Yetiştiricilerine Destek

Çukurova Üniversitesi ile Gönüllü Veterinerlerden Hataylı Hayvan Yetiştiricilerine Destek

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Koluman ve gönüllü veterinerler, 6 Şubat'taki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı Hatay'ın kırsal alandaki hayvan çiftliklerini tek tek ziyaret ederek hayvancılıkla uğraşan üreticilere destek veriyor.

 

Hayvanlarda deprem nedeniyle oluşan yaralanma veya travmatik durumlara müdahale eden Çukurova Üniversiteli gönüllüler, birlikte çalıştıkları veteriner hekimlerle hastalıklara karşı aşı çalışmaları da yürütüyor.

 

"Çukurova Üniversitesi Olarak Üreticilerimizin Yanındayız"

Samandağ İlçesi’ndeki çiftlikleri ziyaret eden Prof. Dr. Koluman, deprem bölgesindeki tüm canlıların mağdur olduğunu anlatarak, hayvancılık sektörünün de depremden olumsuz etkilendiğini belirtti.

Depremin ardından hayvan yetiştiricilerinin kendilerine ulaştığını anlatan Prof. Dr. Koluman, “Veteriner hekim arkadaşlarımız, hocalarımız, zooteknistlerimiz de depremden çıktı. Gönüllü olarak malzemelerimizi toplayıp 'O gün bugündür' deyip destek vermek, hizmet etmek için buraya geldik. Elimizden geldiği kadar Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya gibi bize ihtiyaç olan her yerde destek vereceğiz. Amacımız hayvancılığı yaşatmak, yeniden canlandırmak ve ayakta tutmak. Çukurova Üniversitesi olarak üreticilerimizin yanındayız. Hayvancılıkla uğraşan halkımızın mağduriyetini engellemek için elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.