Bilim

...

Çukurova Üniversitesinde EU Scholarships for Perspective Students Projesi

Çukurova Üniversitesinde EU Scholarships for Perspective Students Projesi

Çukurova Üniversitesinin yardımcı başvurucu (co-applicant) statüsünde bulunduğu EU Scholarships for Perspective Students (ESPS) isimli projenin başvuru süreçleri tamamlandı.

 

Finansmanı Avrupa Birliği tarafından sağlanan projenin yürütücülüğünü Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Taşdoğan’ın üstlendiği projede Çukurova Üniversitesi Bölge Koordinatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haşim Akça yürütecek.

 

Avrupa Birliği tarafından sağlanacak finansmanın, 10 milyon Euro olduğu proje 1 Ocak 2023 tarihi itibariyle başladı. Başvuru detaylarının önümüzdeki süreçte kamuoyuna duyurulacağı ilgili proje kapsamında, 4 bin 800 üniversite öğrencisi burs hakkı elde edecek.

 

Proje Kapsamında 4800 Üniversite Öğrencisi Burs Hakkı Elde Edecek

Projenin resmi imza töreni, AB Komisyon üyelerinin ve paydaş üniversite temsilcilerinin katılımı ile Ocak 2023 tarihinde Ankara’da düzenlenecek.

34 ay sürmesi planlanan projede lisans ve lisansüstü toplam 4800 üniversite öğrencisi burs hakkı elde edecek. Projenin amaçları arasında engelli, dezavantajlı öğrencilere destek olmak, mülteciler ve yerel halklar arasında sosyal uyumu teşvik etmek, mültecilerin yükseköğretime motive ederek beceriler kazandırmak bulunuyor.

Burs desteklerine ek olarak ücretsiz Türkçe ve İngilizce kurslar, anlaşılacak profesyonel dil kursları aracılığı ile öğrencilere dil eğitimi ücretsiz sunulacak, sosyal etkinlikler, seminerler, söyleşiler vb. etkinlikler düzenlenecek.

Projeyle iyi eğitimli insanların sosyal ve ekonomik entegrasyonu, sürdürülebilir çalışma hayatı için fırsatların sunulması gibi sonuçlar hedefleniyor.

 

Proje kapsamında yardımcı başvurucu (co-applicant) olan üniversiteler Çukurova Üniversitesnin yanı sıra, Gaziantep Üniversitesi, Harran Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Mardin Artuklu Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi oldu.