Kampus

...

Çukurova Üniversitesinin 47 Yıllık Su Sorunu Çözüldü

Çukurova Üniversitesinin 47 Yıllık Su Sorunu Çözüldü

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve ABB Başkanı Zeydan Karalar arasında Çatalan İçme Suyu’nun Çukurova Üniversitesine ulaşımına yönelik protokol imzalandı.

 

Çukurova Üniversitesinin 47 yıllık su sorunu Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in üstün çaba ve gayretleriyle çözümlendi. Çukurova Üniversitesi ve Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) arasında imzalanan protokolle Çatalan içme suyu Çukurova Üniversitesine de verilecek.

 

Göreve atandığı ilk günden itibaren Çukurova Üniversitesinin kronikleşen sorunlarını çözmek için gerekli çalışmaları kararlılıkla ortaya koyan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesi’nin çözüm aşamasına gelen sınır güvenliğinin ardından, su güvenliği ve kalitesine yönelik önemli adımlar attı. Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in çabalarıyla Çukurova Üniversitesi Kampüsüne kaliteli, sağlıklı ve güvenli su temini için ilk çalışma, kampüs içerisinde bulunan ve ortalama 6 yıldır temizlenmeyen mevcut su depolarının temizliğiyle başladı.

Depoların temizlenmesi ve su güvenliğinin sağlanmasının ardından kuyu suyu kullanmakta olan Çukurova üniversitesinin kaliteli ve sağlıklı suya ulaşımı için Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’in başlattığı çalışmayla Balcalı Kampüsüne Çatalan içme suyu kazandırılıyor.

 

Çukurova Üniversitesi de Artık Kaliteli Çatalan İçme Suyu Kullanacak

Çukurova Üniversitesinde 47 yıldır kuyu suyu kullanılırken, yapılan protokolle ASKİ’ye, 2001 yılında su deposu yapması için tahsis edilen yaklaşık 8.000 metrekarelik alanın hemen yanında yeni bir su depo sahası kurmasına yönelik ilave 5.300 metrekarelik alan tahsis edildi. Yapılan bu tahsis ile kuyu suyunun kullanıldığı Üniversitemizin mevcut şebekesine Çatalan içme suyu verilmesi sağlanacak.

Ayrıca yeni yapılan bu tahsis ile sadece Çukurova Üniversitesinin kalitesiz içme suyu sorunu değil, Yüreğir ve Sarıçam İlçelerinde bulunan içme suyu şebekelerindeki su sıkıntısı da giderilerek Adanamızın su sorununun çözülmesine de katkı sağlanmış olacak. Rektör Prof. Dr. Tuncel, “Şehrimize olacak olan bu katkımızdan dolayı memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

 

İlgili Protokolü Çukurova Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, ASKİ Adına ise Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Çukurova Üniversitesi Rektörlük Makamında imzaladılar.  

 

Rektör Prof. Dr. Tuncel: “Önceliğimiz İnsan Sağlığı ve Güvenliği”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel göreve geldiği ilk günden itibaren 47 yıllık bir kurumun kronikleşmiş sorunlarını tespit ve çözümlerine yönelik çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Tuncel, güvenlik sorununu çözmek adına öncelikle sınır güvenliğini kontrol altına almak için çalışmalara başladıklarını belirterek en önemli gördüğü sorunlardan biri olan su sorununun çözümünde ise uzun çabalar sonucunda en iyi neticeye ulaşıldığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Tuncel şöyle devam etti:

“Kampüsümüz içerisinde yer alan fakülteler, enstitüler, meslek yüksekokulları, araştırma uygulama merkezleri, konutlar ve sosyal donatı alanlarında 47 yıldan beri kaliteli suya ulaşımda sorun olduğunu tespit ettik. İnsan sağlığı ve güvenliği çok önemli bir önceliğimiz. Bu çalışma ile sadece Çukurova Üniversitesi kampüsü değil Sarıçam ve Yüreğir’de yer alan, Çatalan içme suyu kullanmayan bölgelerde de bu suyun ulaşımını sağlayacağız.“ 

 

ABB Başkanı Karalar: “Çukurova Üniversitesi İle Daha Birçok Projeye İmza Atmak İstiyoruz.”

ABB Başkanı Zeydan Karalar ise bilim insanlarına ve üniversite öğrencilerine sağlıklı su içirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bir bilim insanı kolay yetişmiyor. Bu insanların sağlığını düşünmek de bizim görevimiz. Musluktan içilen Çatalan suyu sağlıklı bir sudur. Bu protokol ile birlikte Çukurova Üniversitesinde daha birçok projeye imza atmak istiyoruz.” dedi.