Koronavirüsten Yaşamını Yitiren 380 Sağlık Çalışanının İsimleri Adana'da Yaşatılacak

Türkiye'de koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren 380 sağlık çalışanının adı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği iş birliği ile oluşturulan Minnet Koruluğu'nda yaşatılacak.

Çukurova Üniversitesi ve Türk Kadınlar Konseyi Derneği iş birliği ile Türkiye genelinde koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren 380 sağlık çalışanı anısına ÇÜ Eczacılık Fakültesi yanındaki araziye Minnet Koruluğu oluşturularak fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, bazı fakültelerin dekanları, Derneğin Adana Şube Başkanı Av. Meryem Türktekin, Adana Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Selahattin Menteş ile yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının yakınları ve sağlık personelleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, etkinliğin ilk fidanı toprakla buluşturup, adına fidan diktiği sağlık çalışanının ismini yaş kütüğüne çaktı. Prof. Dr. Tuncel, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren sağlık çalışanlarının yakınlarıyla sohbet edip acılarını paylaştı.

Ekinlik, katılımcılar sağlık çalışanlarının ismini kütüğe çakıp, oluşturan korulukta her biri adına fidan dikerek, can suyu vermesiyle sona erdi.