Kampus

...

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Yeni Mezunlarını Uğurladı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Ant İçme ve Mezuniyet Töreni Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Mezun öğrencilerin selamlama seremonisinin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören Çukurova Üniversitesi kurumsal tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Dekan Prof. Dr. Serdar Toroğlu, Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Güler, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları ve öğrencilerinin dinletisinin ardından ilk açılış konuşmasını dönem birincisi Hanım Ezgi Arı yaptı.

 

ÇÜ Diş Hekimliği Öğrencileri Mezun Oldu

Akademisyenler adına Doç. Dr. Şehnaz Yılmaz bir konuşma gerçekleştirirken Diş Hekimleri Odası adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Güler öğrencilere seslendi. Güler meslek odası olarak sektörel sorunlara değinerek Türkiye’de 65 yaş üstü nüfusta total dişsizlik oranının yüzde 50’lerde olduğunu söyledi.

 

Prof. Dr. Toroğlu: “Mezuniyetler Bir Dönüm Noktası Yeni Bir Sayfa Yeni Bir Başlangıç”

Dekan Prof. Dr. Serdar Toroğlu ise mezuniyetlerin her zaman özel olduğuna değinerek yaşamlarımızda bu anların çok önemli olduğunu söyledi.  Prof. Dr. Toroğlu konuşmasına şöyle devam etti;

“Mezuniyetler bir dönüm noktası, yeni bir sayfa, yeni bir başlangıcı sembolize eder. Ancak sadece mezuniyet değil, mezuniyet öncesi ve sonrası olanlara da odaklanmak gerekir. Mezuniyete uzanan yol yıllar süren zor bir süreçtir. Diş hekimliği fakülteleri 5 yıllık bir eğitim programı sunuyor ve öğrencilerimiz bizlere sıklıkla ‘Bu kadar çok şey bilmem gerekir mi?’ diye soruyorlar. Her aşama sizi bir sonraki aşamaya hazırlamak ve nihayetinde sizi toplumla uyumlu, doğru çalışan ve kamu yararına katkıda bulunan iyi ve açık fikirli yurttaşlar haline getirmek içindir. Eğitim programları sizleri mesleğe ve dünyaya hazırlamak içindir.”

 

Prof. Dr. Kibar: “İnsan Hayatının En Yüce Değer Olduğunu Unutmayınız.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise Çukurova Üniversitesi olarak eğitim-öğretim kadrolarında yer alan akademisyenlerin içselleştirdiği ilkelerin ve şiar edindiği değerlerin tüm öğrenciler tarafından benimsenmesinin daima temel hedefleri olduğunu söyledi. Öğrencileri topluma katkı sağlayan, hakkaniyet sahibi, liyakati önemseyen, aidiyet hissi yüksek, güvenilir bireyler olarak yetiştirmeyi ve bu özelliklere haiz biçimde mezun etmeyi ana sorumlulukları olarak kabul ettiklerini ifade eden Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Deneyimli ve hakikaten özverili bir akademik kadro tarafından özenle yetiştirilen sevgili mezunlarımız, İnsan hayatının en yüce değer olduğunu unutmayınız. Mesleğinizi vicdanınızın rehberliğinde, önyargısız ve adilane uygulamak her zaman vazgeçilmeziniz olsun. Zekâ ile tecrübe birleşince düşüncenin; düşünce ile yöntem birleşince bilginin ortaya çıktığını biliyorsunuz. Günümüz dünyasında çok hızlı bilimsel ve teknolojik gelişmelerin yaşandığı dinamik bir sürece tanıklık etmekteyiz. Düşünsel ve bilgisel donanımınızla bu dünyada varlık gösterecek, hastalarınıza sağlık hizmeti sunmayı yaşamınızın ayrılmaz bir parçası haline getireceksiniz. Sağlığın her birey için temel bir insan hakkı olduğu argümanı düşüncenizde ve bilgilerinizde başköşeye yerleşsin. Sağlığın korunmasında ve geliştirilmesinde toplum yararını önceleyerek hizmet sunabilmeyi deneyimlerinizle pekiştirin. Mesleki uygulamalarınızı insanı merkeze alarak yapın ve meslek etiğine ait değerleri içselleştirip yaşama geçirmeye özen gösterin.”

 

Tıp Etiği Dersinin Ardından Keplerini Fırlatarak Mezun Oldular.

Açılış konuşmalarının ardından son ders olan “Tıp Etiği Dersini” Doç. Dr. Funda Kadıoğlu verdi.  Prof. Dr. Onur Uçak Türel’in Diş Hekimliği Andı’nı okutmasının ardından dönem birincisi yaş kütüğüne plakasını çakarak diploma ve plaketini Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’dan aldı. Öğrenciler, akademisyenlerden diplomalarını almasının ardından keplerini havaya fırlatarak mezun oldu.