Kampus

...

Vali Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Kibar 'İş Koçumla İşe Hazırım' Projesinin Sertifika Törenine Katıldı

Vali Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Kibar 'İş Koçumla İşe Hazırım' Projesinin Sertifika Törenine Katıldı

Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında düzenlenen Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘‘İş Koçumla İşe Hazırım’’ projesinin sertifika töreni Çukurova Üniversitesi Yerleşkesi İşkur İrtibat Ofisinde gerçekleştirildi.

 

Sertifika törenine Vali Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, akademisyenler ve davetliler katıldı. İş Kulübü Lideri Necati Başakcı’nın gerçekleştirdiği sunumla başlayan programın ardından Vali Mahmut Demirtaş, Güney Adana Kalkınma Projesi kapsamında gerçekleştirdikleri çalışmalarla kentin kuzey ve güney kesimleri arasındaki farkı azaltarak makası daralttıklarını ifade etti.

 

‘‘İş Koçumla İşe Hazırım’’

Kentteki genç nüfusun istihdamının önemi üzerinde duran Vali Demirtaş, özellikle kadın istihdamının artmasının kadınların iş dünyasında daha fazla yer almasının ülkemizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğini belirtti. İş arayan vatandaşların iş gücü piyasasına girerken yaşadığı problemlerin başında; kendilerini tanımamaları, kendilerini doğru ifade edememeleri, görüşme öncesinde ve görüşme aşamasında nasıl davranacaklarını bilmemeleri, işe girmeden önce etkili bir özgeçmiş hazırlayamamaları, doğru iş arama kanallarını kullanamamaları gibi nedenler olduğunun tespit edildiğini ifade eden Vali Demirtaş, ‘‘İş Koçumla İşe Hazırım’’ projesi kapsamında verilen eğitimlerle bu sorunların ortadan kalkarak öz güveni yükselen vatandaşların iş bulma olanaklarının daha da arttığını belirtti.

 

Vali Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Kibar Katılımcılara Sertifikalarını Dağıttı.

Tören, Vali Mahmut Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın Güney Adana’yı anlatan video gösterisini izlemesinin ardından kursiyerlere sertifikalarını verilmesiyle son buldu.

Törenin ardından İŞKUR’un Çukurova Üniversitesi kampüsünde hizmet veren “İş Arama Danışmanlık Birimi’’ni ziyaret eden Vali Demirtaş ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, burada gerçekleştirilen faaliyetler hakkında kurum müdüründen bilgi alarak ziyaretini sonlandırdı.