Kampus

...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çukurova Üniversitesi’nde Düzenlenen Törenle Anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Çukurova Üniversitesi’nde Düzenlenen Törenle Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 80. yıldönümünde Çukurova Üniversitesi'nde düzenlenen törenle anıldı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan tören ÇÜ Kongre Merkezi’ndeki anma etkinliğiyle devam etti. Çukurova Üniversitesi öncülüğünde hazırlanan ve görsel şovun yoğun olduğu etkinlik, duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

 

İlk tören sabah saatlerinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Dekanlar, Yüksekokul Müdürleri, Enstitü Müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla Çukurova Üniversitesi Atatürk Anıtı’nda başladı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel’in anıta çelenk bırakmasının ardından saat 9’u 5 geçe sirenler çalarak saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

 

Askeri ve Mülki Erkan Ata’yı Anmak İçin ÇÜ’de Buluştu.

Daha sonra ÇÜ Kongre Merkezi'nde Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, milletvekilleri, askeri ve mülkü erkân ile öğrencilerin katılımıyla anma programı gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri, fuayede yer alan Atatürk fotoğraflarından oluşan sergiyi gezdikten sonra tören alanına geçti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte öğrenciler adına Atatürkçü Düşünce Kulübü’nden Recai Doğan Ergüllü, Türk Silahlı Kuvvetleri adına ise Hava Savunma Yüzbaşı Çağlar Arıkan Özkök söz aldı.

 

Özel Şovlarla “İçimizden Biri” Oratoryosu Sahnelendi.

Konuşmaların ardından Mustafa Kemal Atatürk'ü gören ve elini öpen 1926 doğumlu Kıbrıs Gazisi Sami Eryurt'un (Miting Sami) okuduğu şiirler, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.  Törenin sonunda ise Çukurova Üniversitesi Kültür Müdürlüğü, Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Elemanlarıyla Çukurova Devlet Senfoni Orkestra’sının hazırlığı oratoryo sahnelendi.

Özel sahne şovları ile gerçekleşen “İçimizden Biri” oratoryosu izleyenlerin duygu dolu anlar yaşamasına neden oldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Dolmabahçe Sarayı’ndaki 10 Kasım günü 9’u beş geçe gözlerini dünyaya kapadığı anın canlandırılmasıyla başlayan oratoryoda Vals’den Zeybek’e birçok eser seslendiren orkestralara oyuncularda eşlik etti.

Özel bir malzemeden hazırlanan perdeye Atatürk resimleri ve videoları yansıtılırken, yine oratoryoda canlandırılan Atatürk’ün ölüm anı izleyenlerin gözyaşlarına hâkim olamamasına neden oldu.