Kampus

...

Prof. Dr. İla, Ortaöğretim Biyoloji Dersi Ders Kitabının Editörlüğünü Yaptı

Prof. Dr. İla, Ortaöğretim Biyoloji Dersi Ders Kitabının Editörlüğünü Yaptı

Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü - Öğretim Materyalleri ve İçerik Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen, ‘Ortaöğretim Ders Kitaplarının Yeniden Yazılması Programı’ kapsamında, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Basri İla biyoloji kitaplarının yazımda editörlük görevi üstlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. İla, Adana Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen Biyoloji kitabı yazım komisyonunda bilimsel editörlük yapılması konusunda kendisine resmi teklifte bulunulduğunu söyledi. Prof. Dr. İla, bu teklife istinaden lise 9.10.11.ve 12. Sınıf biyoloji kitaplarının yazımına editörlük yaptığını ve bu görevi halen devam ettirdiğini ifade etti.

Prof. Dr. İla: “Editörlük Yaptığım Kitabın Türkiye Genelinde Okutulmasının Onurunu Yaşıyorum.”

Kitap yazımında çeşitli illerdeki komisyonlarla tatlı bir rekabet yaşandığında hatırlatan Prof. Dr. İla,  “Ayrıca şu anda düzeltmeleri devam eden 9. Sınıf biyoloji ders kitabının seçiminde de Adana komisyonunun hazırladığı kitabın tercih edileceği konusunda inancım tamdır. Kişisel olarak belirtmem gerekirse; taslakların kontrolü sırasında zaman zaman program sıkışıklığı ve yorulduğum anlar olmakla birlikte Çukurova Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi olarak editörlük yaptığım kitabın Türkiye genelinde ders kitabı olarak okutuluyor olmasının manevi hazzını ve onurunu yaşamaktayım.” dedi.

Prof. Dr. İla’nin editörlük yaptığı Biyoloji kitabı 361. 519 adet basılarak Türkiye genelindeki okullarda öğrenim görecek öğrencilere dağıtıldı.